150212 Taste of DalarnaProjektet Taste of Dalarna ska ge alla VM-besökare en härlig totalupplevelse med fokus på den lokala maten och då givetvis även lokala matproducenter. Taste of Dalarna är en kraftsamling för den lokala maten och förträffliga smaken från Dalarna. Målet är att genom samordning av lokala leverantörer bjuda besökarna och dalfolket på en sagolik smakfest av råvaror från bygden.

Taste of Dalarna kommer att finnas på alla platser där det serveras VM-mat. Givetvis vid tävlingsarenan i Lugnet, i Saluhallen, Falun Centrum och på en rad utvalda restauranger runt om i Dalarna. Som ett exempel på sistnämnda så har Karelius & Co. tagit fram en unik ny Bratwurst gjord på vildsvin och utvalda kryddor speciellt för restaurang Banken Bar & Brasserie i Falun.

I Saluhallen, längs Östra Hamngatan nära Stora Torget kommer flera av våra delägarföretag att finnas representerade via Färskvarukompaniet i Hedemora. Dessa är Gustafskorv, Gåfood, Alsbo Ägg, Karelius Co, HH Fiskdelikatesser, Rättviksbagarn, Rättviks Tunnbrödsbageri samt Dalaodlat. Saluhallen kommer att ha öppet dagligen fr.o.m. torsdag den 19/2 t o m lördag den 28/2. Som besökare till Saluhallen kommer du även att hitta fler lokala matproducenter och mathantverkare.

Råvaror från Siljans Chark kommer bland annat att finnas på lunchmenyerna vid publika tältet vid tävlingsarenan där även fisk från HH Fiskdelikatesser i Leksand samt Gustafskorv kommer att finnas i samband med menyerna.