141007 Flytande äggförpackningAlsbo Ägg sätter miljö, kvalitet och god djurhållning i främsta rummet och en självklarhet för gårdens höns är att de är frigående och mår bra. Äggen kommer enbart från frigående och KRAV producerande höns. Gårdens tuppar och höns utfodras med vegetabiliskt foder. Hönsgödseln körs ut på åkrarna och bidrar till att gården kan stoltsera med ett eget kretsloppsystem. Samlat så bidrar foder, utomhusrastgårdarna till att hönsen och tupparna har det extra bra, och ger i slutändan goda och högkvalitativa ägg. 150401 Alsbo 2

Alsbo Ägg är också unika med att visa ursprunget på sina äggförpackningar. Kontrakterade gårdar i Alsbos närhet garanterar kvalitet, leveranssäkerhet och effektiva transporter. Alsbo Äggs vision är att erbjuda de godaste äggen, den bästa djurhållningen, med så liten påverkan av vår gemensamma miljö som möjligt.

Handla Alsbo Ägg nu till påsk och då gärna deras 18-pack. Samtidigt så bidrar du med 25 öre per förpackning till Alsbos Östersjöfond. Fonden bidrar årligen med en företagsgåva till en förening/organisation som arbetar för att återställa, skydda och bevara Östersjöns miljö.

Vatten är en livsnödvändighet, och en räddad miljö är en förutsättning för kommande generationer.

Tycker du att det här var en ”bra nyhet” från oss på Lokal Mat så dela, och gilla oss till dina vänner och bekanta och som sin tur gillar lokal mat, producerad nära dig.

150401 Alsbo 4