Lokal Mat ek förening och Mickelssons Parti Eftr. AB har träffat ett nytt Partner och samarbetsavtal. 150602 Mickelssons4

Avtalet syftar bland annat till att utveckla små och mindre lokala livsmedelsproducenter i regionen och därmed att långsiktigt skapa regional och hållbar livsmedelsutveckling.

150602 MickelssonsMickelssons frukt och grönt är den lokala matvarugrossisten i Hälsingland och Medelpad. Levererar till företag och organisationer. Inleveranser sker dagligen vilket leder till hög servicegrad. Transporterna sker med egna lastbilar. Mickelssons frukt och grönt är ett gammalt företag som grundades redan på 1940-talet som sedan 1991 ägs av Anderssons Potatis AB i Hudiksvall.

Mickelssons sortiment innehåller över 2 000 produkter och är därför indelat i varugrupper. För att ta del av det fullständiga sortimentet, eller få information om en specifik vara är du varmt välkommen att höra av dig. De varor som inte finns på lager kan Mickelssons genom dagliga leveranser snabbt få hem.

Certifieringar

Mickelssons ställer höga krav på de produkter och varor de säljer. I sortimentet finns ekologiskt odlade produkter som är godkända av Krav och företaget är även certifierade enligt ”IP Livsmedel” från Sigill Kvalitetssystem A. 150602 Mickelssons2

Vad är IP-Livsmedelscertifiering?

Certifiering anpassad till företagets verksamhet.

IP är en oberoende standard för certifiering av livsmedelssäkerhet, djuromsorg och miljöansvar för företag inom livsmedels- och prydnadsväxtbranschen. Certifieringen sker under ackreditering vilket innebär att certifikatet har en hög trovärdighet. Det gör att både säljare och köpare av certifierade produkter kan känna sig trygga.
150602 Mickelssons3

SIGILLNIVÅ: En certifiering enligt Sigillnivån säkrar extra produktionsmervärden som går utöver gällande lagstiftning inom områdena livsmedelssäkerhet, djuromsorg och minskad miljöpåverkan. Genom certifieringen får företaget kraftfulla argument vid försäljning av sina produkter och kunden ytterligare mervärden. För att kunna använda kontroll- och ursprungsmärkningen Svenskt Sigill ska maten och blommorna komma från odling eller djuruppfödning som är certifierad enligt denna nivå.