Gustafskorv 3 stGustafskorv – en vinnare i längden

Den är mör, mager och alltid modern, och den briljerar med en fantastisk smak. Den är dessutom generös och framhäver gärna andra, som i matlagning där den är perfekt som ingrediens. Och det bästa av allt: den gör sig lika bra i slott som koja.

Framgångsformeln? Gustafskorven bär på en stolt historia över tre sekel, med start redan på 1800-talet. Än idag sker rökningen på samma gamla vis. Ute på gården i lilla Gustafs finns en del av hemligheten: åtskilliga kubikmeter av granved och fem stora ugnar daterade till tidigt 1900-tal. Det är så ett original blir till. När du står inför ett val i din butik: satsa på en svensk klassiker du också, med genuin smak, lokalt producerad här i Dalarna. Veta mer Gustafskorv drivs med samma ideal från förr, ett hantverk enligt gamla metoder, utfört av en fjärde och framåtsträvande generation. Produkterna har en rik kötthalt (80%), låg fetthalt (19%) och är dessutom fria från mjölk, gluten och laktos.

 

Gustafskorv är en del av Lokal Mat, ett nätverk av regionala livsmedelsproducenter i Dalarna, Gästrikland och Hälsingland. Den gemensamma nämnaren för medlemsföretagen är viljan att satsa lokalt och ambitionen att erbjuda kvalitetssäkrade produkter från bygden.

Tillsammans skapar vi fler jobb, nära dig. Sök efter sigillet Lokal Mat nästa gång du handlar i din butik.