Samarbetet består i att profilera och marknadsföra ett delägarföretag i föreningen Lokal Mat en gång i månaden.

I Supermarketgruppens flygblad lyfts respektive medlemsföretag fram på en halvsida, kopplat även i möjligaste mån till säsong. Först ut under juli månad var Dalkulla Glass. Tanken med marknadsföringen är att presentera respektive lokal livsmedelsproducent lite mer detaljerat (storytelling) och samtidigt lyfta fram i det här fallet lokala producenter som bland annat förutom att de producerar hög- och smakkvalitativa produkter också bidrar och skapar fler arbetstillfällen i och till Dalarna.

Som sagt Dalkulla Glass var först ut, här är presentationen i text och bilder av Hedemoraföretaget:

Dalkulla Glass

Från Hedemora kommer en av sommarens godaste smakupplevelser. Glassen är inte bara välsmakande, den är gjord av bra ingredienser också, med riktiga aromer, och med vanilj som kokats i äkta vaniljstångsextrakt. Dessutom kommer grädden från bönderna i regionen, levererat av Gefleortens mejeri. Dalkulla Glass erbjuder en mix av smak och ursprung som gör skillnad. Hantverket bygger på italienska originalrecept, och finns i tio olika smaker. I sommar är sortimentet förstärkt med nyheter som mintchoklad, apelsinchoklad, saffran och tiramisu.

Föredrar du också lokaltillverkad glass, gjord på kvalitetssäkrade råvaror? Testa våra olika smaker på något av de 80-tal försäljningsställen som finns i regionen, däribland ICA-butiker.

Veta mer 150803 Dalkulla Glass

Glassfabriken ligger i Färskvarukompaniets fina lokaler i centrala Hedemora. Verksamheten är kvalitetscertifierad. Dalkulla Glass är en del av Lokal Mat, ett nätverk av regionala livsmedelsproducenter i Dalarna, Gästrikland och Hälsingland. Den gemensamma nämnaren för alla medlemsföretagen är viljan att erbjuda kvalitetssäkrade produkter från bygden. Tillsammans skapar vi fler jobb, nära dig.

Sök efter sigillet Lokal Mat nästa gång du handlar i din butik.

Läs mer på lokal-mat.se. Text och bild: Johan Pellas