UllbaggeLivsWäX livsmedelsproducenter i Dalarna och Gävleborg ek förening är nu nominerade som en av tre finalister i kategorin årets landsbygdsprojekt i Sverige.

Expertgruppen har utsett tre bidrag i vardera sju kategorier som går vidare till finalen om Ullbaggen som delas ut på Berns salonger i Stockholm i november och i samband med Landsbygdsgalan 2013.

Expertgruppen har röstat fram de tre främsta i varje kategori. Gruppen bestod av representanter för Leader, Jordbruksverket, Länsstyrelserna och Landsbygdsnätverkets vetenskapliga råd. LivsWäX är nominerade av Länsstyrelsen Dalarna men projektet omfattar livsmedelsproducenter från bägge länen, Dalarna och Gävleborg.

Motivering till nomineringen:
Föreningen LivsWäX har genom projektet stärkt positionen för mindre livsmedelsproducenter i Dalarna och Gävleborg. Genom utveckling av ett lokalt varumärke, gemensam kompetensutveckling, marknadsföring och samarbete har företagen skapat nya arbetstillfällen och ökat omsättningen.

För mer information:
http://www.landsbygdsnatverket.se/huvudomraden/aktiviteter/natverkstraffar/landsbygdsgalan2013.4.2ada1a6113d67e0bac48000934.html 

Foto: Landsbygdsnätverket