smorgastartaNästa nya delägare till LivsWäX! Vi säger varmt välkomna till företaget Gåfood i Säter. Gåfood är ett relativt ungt företag som startade sin verksamhet i slutet av 2006. Ett spännande tillväxtföretag som kommer att tillföra LivsWäX en ny branschinriktning. Gåfood representerar nämligen allt som hör till färdigrätter. Allt vad en fräsch delikatessdisk behöver. Förutom färdigrätter levererar Gåfood bl. a sallader, pajer, mackor, och smörgåstårtor.

Gåfood arbetar utifrån egna framtagna recept använder i möjligaste mån bara lokala råvaror. Gåfood levererar med egna bilar i Dalarna och producerar all mat i det egna köket i Säter. Gåfood erbjuder även catering.

Gåfood är certifierat enligt IP-Livsmedelsförädling och uppfyller kraven i överensstämmelse med Svensk Sigill kvalitetssystem.

Gåfood ägs och drivs av Magnus Bertilsson och Stefan Holmberg.
Stefan är utbildad kock och köksmästare och har fram tills nu drivit ett flertal restauranger och cateringsföretag. I Stockholm arbetade Stefan bland annat på stjärnkrogen Ulriksdals Wärdshus. Han drev också under några år en liten herrgård tillsammans med sin fru. Stefan har även arbetat som matansvarig för TV4:s matprogram ”Köket” och varit med under inspelningen av ca 300 program.

Magnus utbildade sig till kock 1997 och började som praktikant på Kumla Herrgård som då drevs av Stefan med fru. Magnus arbetade efter sin utbildning på olika restauranger i Säter- och Borlängeområdet,
Ulfshyttans Herrgård, Garpenbergs Herrgård och sedan på Golfkrogen i Säter. Där korsades Magnus och Stefans vägar åter igen och nu bestämde de sig för att satsa helhjärtat på ett samarbete.
Idén om Gåfood växte fram.

I dag är visionen genomförd och med förenade krafter driver de nu, Gåfood – den goda omtanken.