141007_Flytande_ggfrpackning

Alsbo Ägg jobbar efter mottot att erbjuda ”högsta kvalitet från höna till butik”. Vår vision och miljöpolicy är att erbjuda de godaste äggen, och den bästa djurhållningen med så lite påverkan av vår gemensamma miljö som möjligt. Sedan år 2002 har Alsbo Ägg utanför Krylbo i Dalarna haft en tydlig miljöprofil i sitt arbete. Nu går företaget ett steg längre.
Med start från vecka 41-2014 skänker Alsbo Ägg 25 öre, per storpack om 18 ägg, till en egen, nystartad fond för Östersjöns överlevnad.

–Vi vill göra något, inte bara se på, säger Sören och Britt-Mari Rabb. Vi vet att Östersjöns ekosystem mår dåligt och vill bidra på vårt sätt. Vatten är en livsnödvändighet, och en räddad miljö är en förutsättning för kommande generationer.

– I vår verksamhet har vi en tydlig inriktning på hållbar utveckling.Det har varit en självklarhet för oss under många år att hönsen skall gå fritt och ha en bra tillvaro, och därför packeterar och tillhandahåller vi enbart ägg från frigående och KRAV-producerande höns.

– Företaget är Miljöcertifierade enligt ISO 14001 sedan år 2002 och vi arbetar för ett resurssnålt och miljövänligt framtagande av ägg, hela vägen från producent till konsument.  Rent vatten blir med automatik en hjärtesak för oss.

Hur mycket pengar som kommer att inbringas är ännu svårt att sia om. Klart är att pengarna kommer att delas ut en gång per år, till en organisation eller förening som Alsbo Ägg själva väljer ut. Mottagare av den årligt återkommande checken, med tillhörande diplom för förtjänstfulla insatser, blir en aktör som på olika sätt gör aktiva handlingar för att återställa, skydda och bevara Östersjöns miljö.

Vid frågor om den nya Östersjöfonden: Ring Sören Rabb på tel.nr: 0706246075, 0226-662 75

 

141007_Alsbo_gg_Britt_Marie_o_SrenOm Alsbo Ägg:

Verksamheten drivs av Sören och Britt-Mari Rabb, och familjeföretaget har funnits ända sedan 1982. Med totalt åtta kontrakterade producenter i närmiljön förser vi varje dag regionen, från Örebro i söder till Sundsvall i norr, med ägg från hönor som trivs och mår bra. Och på våra förpackningar är ursprunget en självklarhet, så att man ska se från vilken gård som äggen kommer.